Barion Pixel

Hívj minket:

06 70 384 7531

Írj nekünk:

peti@puretonemusic.hu

Gyere el hozzánk:

1117 Budapest, Budafoki út 111-113

Rólunk

Így született az első magyar
handpan iskola

A kezdetek

A Pure Tone handpan iskola története szorosan összefonódott a MAG Instruments hangszergyártó műhely történetével, ami nem is igazán csoda: mind világszinten, mind itthon viszonylag kevesen foglalkoztak már nyolc, akár tíz évvel ezelőtt ezzel a csodálatos hangszerrel.

Alapítónk, Bognár Péter a MAG Instruments munkatársaként tanult meg mindent, amit a handpanekről és készítéséről tudni érdemes – többek között azt is, hogy a tanulás és a fejlődés sosem ér véget, mindig akad új felfedezni való.

Első érintés

Iskolánk ötlete igazából egy fesztiválélménynek köszönhető: az Everness Fesztiválra a 2010-es évek vége felé a MAG is kitelepült, sátrukban pedig ki lehetett próbálni az általuk gyártott handpaneket. 

A jószándékú, de képzetlen érdeklődők által előcsalt kakofónia arra ösztönözte Petit, hogy miniworkshopot rögtönözzön és megmutassa, miként lehet valódi hangokat megszólaltatni a handpaneken.

Margitszigeti közös zenetanulás felnőttkorban

Fordulópont

A sikerre való tekintettel Peti 2020 márciusában Ölvedi Gábor handpan-művésszel együttműködésben megszervezte az első hivatalos handpan-workshopot.

De a fordulópont egy állandó helyszín, a Sóker sóbarlang pincéje volt, ahol már Bóta Bence és Juhász Jani vitték tovább a stafétát. Őket újra Peti váltotta, aki már kottákkal, rendszerezett tananyaggal és handpanre hangszerelt dalokkal várta tanítványait.

Csatlakozz hozzánk zenélni!

Megalakulás

Ez az időszak egy újabb fontos mérföldkövet jelentett. Ekkor csatlakozott Vértes Marcell zenész és a MAG Instruments handpan-hangolója Petihez és hivatalosan is megalakult a Pure Tone handpan iskola.

A szolgáltatás szervezettsége és színvonala egyre emelkedett, ám a saját helyszín és hangszerek hiánya sok kihívást és fáradalmat okozott.

Fejlődés

2022 őszén Peti sorsdöntő lépésekre szánta el magát: kemény munkával és nem kevés anyagi ráfordítással megtalálta, majd berendezte a Pure Tone jelenlegi fellegvárát, illetve vásárolt 20 darab azonos hangolású handpant a MAG Instrumentstől. Miután közösen felépítették a Budafoki úti helyszínt, Marci nem sokkal később leköszönt. 

Peti azóta bővített csapattal dolgozik tovább ebben a térben, amit tanítványaink annyira kedvelnek és egyedinek, befogadónak írnak le, és ahol még egy minikiállítás is bemutatja a handpan-készítés egyes állomásait.

Növekedés

Saját, handpanre szabott kottarendszer, workshopok és különböző tudásszintű tanfolyamok, online videókurzusok, nyáron pedig tábor: ez a kínálat várja iskolánk közönségét, azokat a művészet iránt érdeklődő felnőtteket, akik szeretnének leülni, elmélyedni és zenét alkotni a semmiből. 

Ez a mi küldetésünk.

Gyere, zenéljünk együtt!

Rólunk mondták

Füredi Gábor

„Nem kell előzetes zenei tudás hozzá. Bárki, aki szeretné megismerni a hangszert, készségszinten el tudja sajátítani a használatát, akár pár óra alatt.”

Dohandi Viktória

„Nagyon szeretem a lágyságát, szívhez, lélekhez szól, nagyon finom jó energiája van, extatikus, meditatív élményt ad.”

 

Szabó Zita

„Teljesen meditatív állapotba kerültem, nagyon jó tapasztalat, jó testközelből megismerni a handpant, mindenkinek ajánlom, aki szeret hangszerekkel kísérletezni.”

Zámolyi Laura

„A közös zenélés élménye miatt jöttem. Magunkat is megleptük, hogy milyen gyorsan tanulunk, szívből ajánlom bárkinek.”

Balogh Éva

„Előképzettség nélkül, részt tudok venni egy olyan megnyugtató, meditatív közösségi zenei élményben, ami összeköt és amit mindenki élvez.”

Csarnai István

„Kezdő barát hangszer és nagyon kellemes a hangja. Nagyon jó közösségi élmény volt az együtt zenélés. Bárkinek ajánlom, aki szeretne valami újat kipróbálni.”

Zebi Ábrahám

„Minden előképzettség nélkül ki lehet próbálni. Hatalmas flow élményt ad, pár perc közös gyakorlás után teljesen magával ragad.”

Szakács Marianna

„A hangja a lelket szólítja meg és könnyen flow élményt ad, amiben az ember el tud merülni és szépen ki tud benne teljesedni.”

Ágoston Péter

„Lágy, letisztult hangzása van. A workshop könnyen követhető, alapokat szerezni kiváló lehetőség. Bárkinek tudom ajánlani.”

Add át magad a közös zenélés örömének!