Barion Pixel

Jelen vagyunk a zene áramlásában

Élményközpontú kezdő handpan workshopunkon betekintést nyerhetsz a közös zenélés örömébe egy különleges hangszeren keresztül, zenei előképzettség nélkül.

A Handpan Workshop neked szól, ha

Szeretnéd megismerni ezt a különleges ufó hangszert közelebbről.

Mindig is vonzott a zene, de eddig valahogy kimaradt az életedből.

Aktív kikapcsolódást keresel a rohanó hétköznapok forgatagából.

Mit kapsz, ha eljössz?

Saját élményt

Első benyomást kaphatsz a handpanezésről, ha még azon gondolkodsz, neked való-e a hangszer.

Alap ütéstechnikákat

Megtanulod a 2 legfontosabb ütéstechnikát, ami kiemelten fontos a gyakorlás kezdeti szakaszában.

Közös zenélés ereje

Workshopjaink játékos és szórakoztató módon fejlesztik a ritmusérzéket, zenei önkifejezést, kreativitást és nem utolsó sorban az egymásra való odafigyelést.

Sikerélményt

Hadd mutassuk meg, hogy ezen a hangszeren tényleg nem kell zeneelmélet és kottaolvasás az örömteli zenéléshez.

Gyere zenéljünk együtt!

Miért jó a handpan workshop?

Közvetlen, baráti légkör

Laza hangulatú, kötetlen, jól felépített. Szép ívben, logikusan adjuk àt azt az alap tudàst, amivel megszólaltathatod a hangszert. A legelejétől kezdve a precizitàs van a fókuszban, minden résztvevőre odafigyelve.

Stresszlevezetés

Kellemes hétvégi program, ami új tudást ad. Feltölt és relaxál egyszerre. Kiváló stresszlevezetés. Bárki számára elérhető, elsajátítható tudást és élményt adunk.

Élményközpontú

Az első pillanattól kezdve zenélünk, hiszen élményalapú az oktatási metódusunk. A közös zenélést az oktatóink  különböző hangszereken kísérik, segítve a résztvevőket elmélyedni a zenében!

A zene mindenkié

Tömör, szakszerű, ám mégis alapos ismereteket adunk át, melyekkel akár a nulláról kezdve is hatalmas élményekkel térhetsz haza.

Kezdő tananyag

Kellemes, bárki számára elérhető, elsajátítható tudást és élményt adunk. Könnyen megjegyzhető, mégis pont megfelelő mennyiségű tananyag. 

Átfogó ismeretek

Tudatosan felèpített sorrendben, a törtèneti előismeretektől kezdve az alap mozdulatokon àt egy kisebb zenemű megalkotàsàig haladunk a 3 óra alatt!

Képernyőfotó 2023-09-24 - 17.51.28

Miért érdemes nálunk tanulnod?

Intuitív ütős hangszer

A handpan egy fémből készült ütős és egyben dallam hangszer is. Ősi kinézete ellenére csupán 20 éves múltra tekint vissza. Kifejezetten intuitív a felépítése és a használata.

Alapértékeink

A lelkesedés, a derű, a zene iránti odaadás és profizmus, az egyszerűség keretein belül.

Meditatív hangzás

A workshopon használt handpan-ek mind D Kurd hangolásúak 

(D, A, Bb, C, D, E, F, G, A, C), a hangszeren lévő hangok szinte bármilyen kombinációja harmonikus hangzású, kezdőként sem lehet mellényúlni.

Tapasztalt oktatók

Kompetens, segítőkész és türelmes oktatóink végig fogják a kezed az első lépések alatt. Nincsenek elvárások, egymásra odafigyelve zenélünk!

Felszabadult hangulat

Közvetlen és családias légkör, oldott hangulat az eseményeinken. Azért vagyunk itt, hogy megoszthassuk a közös zenélés élményét egymással.

Interaktív felépítés

A workshopon bármikor kérdezhetsz, ha valami felmerül benned, egy interaktív és nyitott légkört teremtünk ahol nincs rossz kérdés.

_DSC4091

Éld át velünk a közös zenélés erejét!

Miért ajánljuk a workshopot?

Mit élhetsz át, ha velünk tartasz?

Kapcsold ki a zakatoló gondolataid, érezz rá és csak merülj el a hangzásban!

Átélheted a közös zenei alkotás és a csapatban zenélés inspiráló élményét.

Oktatóink minden résztvevőnek egyéni segítséget is nyújtanak a workshopon, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból!

A workshop igazán kezdőknek szól. Célja, hogy  megszerettesse a zenét, a hangszert, a zenélés örömét. 

A zenélés hosszabb távú pozitív hatásai

Képernyőfotó 2023-09-24 - 17.41.05
Képernyőfotó 2023-09-26 - 13.28.44

Éld át a közös zenélés örömét!

A workshop felépítése

1. Alapvető információk

Először az alapvető technikai információkat mondjuk el (kik vagyunk, workshop felépítése, handpan rövid története).

2. Megismerkedünk a hangszerrel

Átvesszük az összes alap ütéstechnikát, hangszínt, amit a hangszerből ki lehet hozni.

3. Egyszerű kompozíciókat tanulunk

Egyszerű kompozíciókon keresztül begyakoroljuk a hangszer helyes használatát.

4. Zenés játék

Az intenzív tanulást egy-egy kreatív, szórakoztató zenés játék színesíti.

5. Újabb kompozíciókat tanulunk

A csoport lelkesedésétől függően egy második kompozíciót is tanulunk.

6. Közösen zenélünk

Többszólamú kompozíciók tanulása, amit az oktatók más hangszerekkel kiegészítve kísérnek.

Tarts velünk a Handpan Workshopon!

Rólunk

Szia, Bognár Péter vagyok! Az első találkozás után magával ragadott ez a különleges hangszer, mikor egy utcazenész megszólaltatásában hallottam Budapest belvárosában. Ennek már több mint 8 éve, a handpan mára pedig az életem egyik központi elemévé vált.

Akkoriban igen nehéz volt hozzájutni egy handpanhez, világszerte maroknyi készítő létezett csupán, s aki feliratkozhatott valamelyikük több éves várólistájára az a szerencsések közé tartozott.

Az én utam viszont másfele vezetett. Sok tervezgetés és kutatás után úgy döntöttem megpróbálom elkészíteni én magam ezt a misztikus hangszert. Igen lassan és nehezen indult a hangszerkészítő pályám, sok kihívás állt előttem, de nagyon sok támogatást kaptam.

Az út során rengeteg izgalmas, hasonló gondolkodású embert ismertem meg akikkel ma együtt kutatjuk a rezonáló acél titkait.

Büszkén mondhatom, hogy ma a nemzetközi viszonylatokban is elismert magas minőségű hangszereket készítünk.

Hangszerkészítőként fémkalapácsokkal, hangolószoftverrel, és csapatom támogatásával törekszem a tökéletes hangzás elérésére nap mint nap.

Zenészként pedig egy intuitív önkifejezési formát találtam a handpanben, mely egy belépési pont volt a zene komplex és varázslatos világába.

Ezt az élményt szeretném minél több emberrel megosztani a tanításon keresztül.

Gyere és csatlakozz hozzánk!

Fedezd fel a benned lévő muzikalitást!

Galéria

Rólunk mondták

Füredi Gábor

„Nem kell előzetes zenei tudás hozzá. Bárki, aki szeretné megismerni a hangszert, készségszinten el tudja sajátítani a használatát, akár pár óra alatt.”

Dohandi Viktória

„Nagyon szeretem a lágyságát, szívhez, lélekhez szól, nagyon finom jó energiája van, extatikus, meditatív élményt ad.”

 

Szabó Zita

„Teljesen meditatív állapotba kerültem, nagyon jó tapasztalat, jó testközelből megismerni a handpant, mindenkinek ajánlom, aki szeret hangszerekkel kísérletezni.”

Zámolyi Laura

„A közös zenélés élménye miatt jöttem. Magunkat is megleptük, hogy milyen gyorsan tanulunk, szívből ajánlom bárkinek.”

Balogh Éva

„Előképzettség nélkül, részt tudok venni egy olyan megnyugtató, meditatív közösségi zenei élményben, ami összeköt és amit mindenki élvez.”

Csarnai István

„Kezdő barát hangszer és nagyon kellemes a hangja. Nagyon jó közösségi élmény volt az együtt zenélés. Bárkinek ajánlom, aki szeretne valami újat kipróbálni.”

Zebi Ábrahám

„Minden előképzettség nélkül ki lehet próbálni. Hatalmas flow élményt ad, pár perc közös gyakorlás után teljesen magával ragad.”

Szakács Marianna

„A hangja a lelket szólítja meg és könnyen flow élményt ad, amiben az ember el tud merülni és szépen ki tud benne teljesedni.”

 

 

 

Ágoston Péter

„Lágy, letisztult hangzása van. A workshop könnyen követhető, alapokat szerezni kiváló lehetőség. Bárkinek tudom ajánlani.”

Füredi Gábor

Egy-két kihagyással az összes workshopon részt vettem, ami eddig szervezésre került. Nagyon jól rendszerezett, felépített a workshop teljes időtartama, a hangszert abszolút a közösség fókuszába helyezi és a legegyszerűbb, legkönnyebben befogadható módon/nyelven adja át a zenei tudást bárkinek, kezdve azokkal, akik még csak most találkoznak először a handpannel, haladva a kezdőkön át a gyakorlattal is rendelkezők felé. És itt a lényeg; NEM kell előzetes zenei tudás/tapasztalat ahhoz, hogy bárki, aki szeretné megismerni a hangszert, készségszinten elsajátítsa a használatát akár pár óra alatt. Peti és Marci segítségével ez tényleg mindenki számára azonnali sikerélményt indukál, ami szerintem nagyon fontos akkor, amikor a megfelelő hangszert keresi magának valaki. Handpansimogató? Igen, akár az is, de itt kézzelfogható az anyag, nem messziről kell áhítozni, hogy egyszer talán én is kipróbálhatom:)

Minden alkalom új zeneiséget/motívumot hoz, különböző zenei stílusokat érintve (népzenei, törzsi, világ, modern), mindezt kiegészítve különböző hangszeres kísérettel (dob, trombita, elektronikus zenei alap), játékokkal, humorral, lazasággal, a tetőpont pedig a mindig a közös zenélés, amely más dimenziókat mutat a hangszer által képviselt stílus után érdeklődőknek.

Ajánlom mindenkinek ezeket a délutánokat, szerencsére van és volt lehetőségem látni, hogy valóban gyermektől az idős korosztályig mindenki képviselteti magát, és vannak „hazajáró lelkek”, akik nem csak egy alkalommal jönnek zenélni és szinte már családtagként szerepelnek a jelentkezési listán.

Zsuzsa

Kustár Zsuzsa

A hangszerrel való ismerkedésem után a workshopon volt alkalmam először átélni a közös zenealkotás és csapatban zenélés inspiráló élményét, ami nekem több alkalommal is újdonság és flow volt, mert a szervezők mindig új témákkal, új hangszerekkel színesítették. Jó lehetőség rövid idő alatt átfogó módon megismerkedni a handpan alapjaival és egyúttal megérezni saját alkotó energiánkat, ami nekem a kezdeti sikerélmény után bátorságot adott egy addiktív új hobbihoz is. 😉 Azoknak is ajánlom, akik zenei előképzettség nélkül kevés szabadidejükben keresnek kreatív feltöltődést és azoknak is, akik korábbi hangszeres/ ritmikai tudásukat kamatoztatnák rövid idő alatt új területen.

Albert Ági

A MAGOS fiúk  workshopja mindig nagyon kedves. 

Sosem kellemetlen, szorongó vagy nehéz.

Igazi szívből jövő élmény.

Nagyon szeretem őket.

Ajánlom mindenkinek.❤️

Gyarmati Dani

A Pure Tone handpan iskola szervezésében tartott handpan workshop-ok vittek végre testközelbe a hangszerrel, aminek a hangja első hallásra volt szerelem. Azóta nem csak rajongó, hanem gyakorló handpan-es vagyok, és nagyon boldog a megszerzett technikai tudással. A srácok erős alapokat oktatnak, könnyed humoros és családias hangulatban. Csak ajánlani tudom!

Ben on the Pan

To anyone wanting to introduce themselves to these awesome instruments, I highly recommend Pure Tone’s handpan workshops. It was engaging and learning together is a great way to improve. Thanks guys!

A workshop részletei

1. Időtartam

A workshop időtartama 3 óra, félidőnél pedig szünetet tartunk.

2. Helyszín

1117 Budapest, Budafoki út 111-113 (a pontos odajutást emailben küldjük sikeres jelentkezést követően)

3. Részvételi díj

Aktuális árainkat a lenti űrlapon találod!

4. Mit hozz magaddal

Mindent biztosítunk a workshop alatt amire szükséged lesz.

5. Parkolás

A helyszínen ingyenes a parkolás az épület előtt.

6. Handpankölcsönzés

Az iskola hangszerei nem kölcsönözhetőek, viszont partnerünk oldalán kedvedre válogathatsz a hazavihető handpanek közül!

Irány a Handpan Workshop!

Jelentkezés 3 egyszerű lépésben

1. Űrlap kitöltése

Töltsd ki a megrendelő űrlapot és kattints a jelentkezés gombra.

2. Fizetés

Fizesd ki egyszerűen a jegyedet bankkártyával.

3. Játék

Gyere és add át magad a közös zenélés örömének!

Megrendelő űrlap

Gyakran Ismételt Kérdések

Nincs saját hangszerem, így is részt tudok venni a workshopon?

Igen! Minden résztvevőnk számára biztosítunk hangszert, így neked ezzel nincsen semmilyen teendőd. 🙂

Van saját handpanem, elhozhatom a workshopra?

Ha 10 hangos “D Kurd” hangolású hangszered van akkor igen, más skála viszont nem illeszkedik a többi hangszerhez, kompozíciókhoz amiket tanulunk. Ha nincs saját hangszered, ne aggódj, mert ez esetben mi biztosítunk kölcsön hangszert számodra a workshop idejére.

Semmilyen zenei előképzettségem nincs, így is részt vehetek a workshopon?

Igen, a Kezdő Handpan Workshop kifejezetten kezdőknek szól.

Már voltam workshopon, érdemes újra eljönnöm?

Ha szeretnéd újraismételni az alapokat akkor természetesen várunk sok szeretettel, de ha továbblépnél a következő szintre akkor a tanfolyamok neked szólnak, bővebb infót pedig itt találsz.

Kipróbálhatok többféle hangolású handpant is a workshopon?

A workshopon kizárólag D Kurd hangolású handpaneket használunk, de partnerünk, a MAG Instruments bemutatótermében lehetőséged van kipróbálni rengeteg különböző hangolású handpant. Kollegánk, Juhász János várja az érdeklődőket:

Emailben: maghandpanbudapest@gmail.com

Mobilon: 06 30 703 4292

Hogyan tudok veletek kapcsolatba lépni?

Emailben és mobilon is elérhetőek vagyunk, és igyekszünk azonnal válaszolni. Elérsz minket az alábbi elérhetőségek egyikén:

Emailben: peti@puretonemusic.hu 

Mobilon: 06 70 384 7531 

Mi történik sikeres fizetést követően?

Sikeres fizetés esetén visszaigazoló emailben megkapod az esemény részleteit. FONTOS! Kérünk, hogy nézd meg az összes bejövő emailedet, ellenőrizd a promóciók és a SPAM mappát is. Köszönjük! 🙂

Hány éves kortól ajánlott? Van-e alsó/felső korhatár?

Workshopjainkon a fiatalabb és a tapasztaltabb korosztály egyaránt megtalálható. A kisebbek esetén az a fontos, hogy a saját érdeklődése meg legyen, máskülönben könnyen elveszítheti a fókuszt a 3 óra alatt. 

Cégre is kérhetek számlát?

Igen, de ebben az esetben kérünk ne az űrlapon keresztül jelentkezz, hanem emailben, ahol a további részleteket egyeztetjük. 

Más városban is rendeztek workshopot?

Jelenleg csak a budapesti helyszínünkön tartunk eseményeket.

Add át magad a közös zenélés örömének!