Barion Pixel

Jelen vagyunk a zene áramlásában

Élményközpontú kezdő handpan workshopunkon betekintést nyerhetsz a közös zenélés örömébe egy különleges hangszeren keresztül, zenei előképzettség nélkül.

A Handpan Workshop neked szól, ha

Handpan vásárlás előtt kipróbálnád a hangszert.

Vágysz egy csoportos zenei élmény megtapasztalására.

Már van hangszered és szeretnéd az alapokat elsajátítani.

Mit kapsz, ha eljössz?

Első benyomást

Első benyomást kaphatsz a handpanezésről, ha még azon gondolkodsz, neked való-e a hangszer.

Helyes alaptechnikákat

Segít a helyes alaptechnikák elsajátításában, ami kiemelten fontos a gyakorlás kezdeti szakaszában.

Játszva tanulást

Workshopjaink játékos szórakoztató módon fejlesztik a ritmusérzéket, zenei önkifejezést, kreativitást és nem utolsó sorban az egymásra való odafigyelést.

Sikerélményt

Kedvet adhat a zenetanuláshoz ugyanis néhány egyszerű technika elsajátítása után bárki könnyedén játszhat rajta fülbemászó dallamokat.

Gyere zenéljünk együtt!

Miért jó a handpan workshop?

Jó hangulat

Azonos szinten lévő résztvevőkkel csoportban és jó hangulatban tanulhatsz. 

Kreativitás

A handpanezés segít felfedezni a benned rejlő kreativitást.

Intuitív játék

Átélheted az intuitív és közös zenélés örömeit különösebb zenei előképzettség nélkül.

A zene mindenkié

Szeretnénk megmutatni, hogy a zene mindenkié. Ahhoz, hogy megtapasztald a zenélés élményét nincs feltétlenül szükség hosszú évek gyakorlására.

Kipróbálhatod

Kipróbálhatod milyen zenélni egy igazán különleges akusztikus hangszeren, mely a ritmus és dallamhangszerek egy izgalmas kombinációja.

Kreativitás fejlesztése

Megérzed saját alkotó energiádat, ami a kezdeti sikerélmények után bátorságot ad a zenében való kiteljesedéshez.

Miért különleges hangszer a Handpan?

Intuitív ütős hangszer

A handpan egy fémből készült ütős és egyben dallam hangszer is. Ősi kinézete ellenére csupán 20 éves múltra tekint vissza. Kifejezetten intuitív a felépítése és a használata.

Könnyű megszólaltatni

Más hangszerekhez képest gyorsabban ad sikerélményt, megszólaltatásához nem szükséges hosszú éveket gyakorolni.

Harmonikus hangzás

A workshopon használt handpan-ek mind d moll hangolásúak, a hangszeren lévő hangok szinte bármilyen kombinációja harmonikus hangzású, kezdőként sem lehet mellényúlni.

Egyedi megjelenés

2 domború acéllemezből álló “UFO” alakú hangszer. Felületén membránok helyezkednek el melyek a jellegzetes karibi steel drumokhoz hasonló, de annál lágyabb hangot hallatnak.

Első hallásra szerelem

Kevesen ismerik, viszont a hangja már az első alkalommal magával ragadja az embert.

Léleksimogató a hangja

Nyugtató hangjának köszönhetően előszeretettel használják meditációk, jógaórák, illetve relaxációt segítő foglalkozások kísérő zenéjéhez.

Igazi szívből jövő élményben lesz részed!

Miért ajánljuk a workshopot?

Mit élhetsz át, ha velünk tartasz?

A Handpan egy misztikus hangszer, a workshopon együtt kutatjuk a rezonáló acél titkait.

Átélheted a közös zenei alkotás és a csapatban zenélés inspiráló élményét.

Megtapasztalhatod  a közös zenélés mágikus érzését, amikor együtt játszunk mindannyian.

Többször érezheted magad flowban, amikor az idő teljesen megáll, csak te vagy, a hangszer és a simogató dallamok önfeledt játéka.

A zenélés hosszabb távú pozitív hatásai

Éld át a közös zenélés örömét!

A workshop felépítése

1. Alapvető információk

Először az alapvető technikai információkat mondjuk el (kik vagyunk, workshop felépítése, handpan rövid története).

2. Megismerkedünk a hangszerrel

Átvesszük az összes alap ütéstechnikát, hangszínt, amit a hangszerből ki lehet hozni.

3. Egyszerű kompozíciókat tanulunk

Egyszerű kompozíciókon keresztül begyakoroljuk a hangszer helyes használatát.

4. Zenés játék

Az intenzív tanulást egy-egy kreatív, szórakoztató zenés játék színesíti.

5. Újabb kompozíciókat tanulunk

A csoport lelkesedésétől függően egy második kompozíciót is tanulunk.

6. Közösen zenélünk

Többszólamú kompozíciók tanulása, amit az oktatók más hangszerekkel kiegészítve kísérnek.

Tarts velünk a Handpan Workshopon!

Rólunk

Szia, Bognár Péter vagyok! Az első találkozás után magával ragadott ez a különleges hangszer, mikor egy utcazenész megszólaltatásában hallottam Budapest belvárosában. Ennek már több mint 8 éve, a handpan mára pedig az életem központi elemévé vált.

Akkoriban igen nehéz volt hozzájutni egy handpanhez, világszerte maroknyi készítő létezett csupán, s aki feliratkozhatott valamelyikük több éves várólistájára az a szerencsések közé tartozott.

Az én utam viszont másfele vezetett. Sok tervezgetés és kutatás után úgy döntöttem megpróbálom elkészíteni én magam ezt a misztikus hangszert. Igen lassan és nehezen indult a hangszerkészítő pályám, sok kihívás állt előttem, de nagyon sok támogatást kaptam.

Az út során rengeteg izgalmas, hasonló gondolkodású embert ismertem meg akikkel ma együtt kutatjuk a rezonáló acél titkait.

Büszkén mondhatom, hogy ma a nemzetközi viszonylatokban is elismert magas minőségű hangszereket készítünk.

Hangszerkészítőként fémkalapácsokkal, hangolószoftverrel, és csapatom támogatásával törekszem a tökéletes hangzás elérésére nap mint nap.

Zenészként pedig egy intuitív önkifejezési formát találtam a handpanben, mely egy belépési pont volt a zene komplex és varázslatos világába.

Ezt az élményt szeretném minél több emberrel megosztani a tanításon keresztül.

Szia, Vértes Marcell vagyok! Gyerekkorom óta kitölti az életemet a zene. A családomban eleinte kis kézi dobokon játszottunk a testvéremmel, amiket házi körülmények között barkácsoltunk. 

Miután látták a szüleink, hogy mennyire szeretünk dobolni, néhány év elteltével tele voltunk mindenféle ütőshangszerrel a karácsonyra, szülinapokra kapott csörgőkkel, bongóval, cajonnal. 

Az általános iskola megkezdésével párhuzamosan elkezdtem a zeneiskolát trombita főtárggyal. Konzis éveim befejeztével Bécsben folytattam az egyetemi tanulmányaimat klasszikus majd a későbbiekben jazz trombita szakon

Zenei tanulmányaim mellett mindig is vonzódtam az ethno zenék és a különleges hangszerek iránt. Így találkoztam a handpannel is. Valamikor a konzis éveimben bukkantam rá.

 

Emlékszem, nagyon megragadott. Hasonló érdeklődésű ismerőseimet kérdeztem, hogy juthatnék egy ilyen hangszerhez.

Akkoriban még kifejezetten magas ára miatt nem engedhettem meg magamnak, úgyhogy jó időre csak ábránd maradt. Majd néhány év múlva egy égből pottyant lehetőséggel élve csatlakoztam a MAG instrumentshez. 

Örömmel mondhatom, hogy mára ismerem a handpan készítésének minden titkát. Jelenleg hangolóként dolgozom a csapatban. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer azokat a hangszereket fogom készíteni, amik után tizenévesen ácsingóztam. 

A hétköznapjaimban a hangolás mellett nagy szerepet játszik a zeneszerzés és az együtteseimben való részvétel.

Fedezd fel a benned lévő muzikalitást!

Galéria

Rólunk mondták

Füredi Gábor

Egy-két kihagyással az összes workshopon részt vettem, ami eddig szervezésre került. Nagyon jól rendszerezett, felépített a workshop teljes időtartama, a hangszert abszolút a közösség fókuszába helyezi és a legegyszerűbb, legkönnyebben befogadható módon/nyelven adja át a zenei tudást bárkinek, kezdve azokkal, akik még csak most találkoznak először a handpannel, haladva a kezdőkön át a gyakorlattal is rendelkezők felé. És itt a lényeg; NEM kell előzetes zenei tudás/tapasztalat ahhoz, hogy bárki, aki szeretné megismerni a hangszert, készségszinten elsajátítsa a használatát akár pár óra alatt. Peti és Marci segítségével ez tényleg mindenki számára azonnali sikerélményt indukál, ami szerintem nagyon fontos akkor, amikor a megfelelő hangszert keresi magának valaki. Handpansimogató? Igen, akár az is, de itt kézzelfogható az anyag, nem messziről kell áhítozni, hogy egyszer talán én is kipróbálhatom:)

Minden alkalom új zeneiséget/motívumot hoz, különböző zenei stílusokat érintve (népzenei, törzsi, világ, modern), mindezt kiegészítve különböző hangszeres kísérettel (dob, trombita, elektronikus zenei alap), játékokkal, humorral, lazasággal, a tetőpont pedig a mindig a közös zenélés, amely más dimenziókat mutat a hangszer által képviselt stílus után érdeklődőknek.

Ajánlom mindenkinek ezeket a délutánokat, szerencsére van és volt lehetőségem látni, hogy valóban gyermektől az idős korosztályig mindenki képviselteti magát, és vannak „hazajáró lelkek”, akik nem csak egy alkalommal jönnek zenélni és szinte már családtagként szerepelnek a jelentkezési listán.

Zsuzsa

Kustár Zsuzsa

A hangszerrel való ismerkedésem után a workshopon volt alkalmam először átélni a közös zenealkotás és csapatban zenélés inspiráló élményét, ami nekem több alkalommal is újdonság és flow volt, mert a szervezők mindig új témákkal, új hangszerekkel színesítették. Jó lehetőség rövid idő alatt átfogó módon megismerkedni a handpan alapjaival és egyúttal megérezni saját alkotó energiánkat, ami nekem a kezdeti sikerélmény után bátorságot adott egy addiktív új hobbihoz is. 😉 Azoknak is ajánlom, akik zenei előképzettség nélkül kevés szabadidejükben keresnek kreatív feltöltődést és azoknak is, akik korábbi hangszeres/ ritmikai tudásukat kamatoztatnák rövid idő alatt új területen.

Albert Ági

A MAGOS fiúk  workshopja mindig nagyon kedves. 

Sosem kellemetlen, szorongó vagy nehéz.

Igazi szívből jövő élmény.

Nagyon szeretem őket.

Ajánlom mindenkinek.❤️

Gyarmati Dani

A MAG Instruments szervezésében tartott handpan workshop-ok vittek végre testközelbe a hangszerrel, aminek a hangja első hallásra volt szerelem. Azóta nem csak rajongó, hanem gyakorló handpan-es vagyok, és nagyon boldog a megszerzett technikai tudással. A srácok erős alapokat oktatnak, könnyed humoros és családias hangulatban. Csak ajánlani tudom!

Ben on the Pan

To anyone wanting to introduce themselves to these awesome instruments, I highly recommend Peter and Marcis workshop. It was engaging and learning together is a great way to improve. Thanks guys!

A workshop részletei

1. Időtartam

A workshop időtartama 3 óra, félidőnél pedig szünetet tartunk.

2. Helyszín

A helyszín Budapesten van, a konkrét lokációt az adott esemény leírásában találod.

3. Részvételi díj

A workshopon való részvétel díja: 16 000 Ft

4. Mit hozz magaddal

Vizet érdemes magaddal hozni.

5. Mellékhelyiség

Mellékhelyiség van a helyszínen

Irány a Handpan Workshop!

Jelentkezés 3 egyszerű lépésben

1. Űrlap kitöltése

Töltsd ki a megrendelő űrlapot és kattints a jelentkezés gombra.

2. Kártyás fizetés

Fizesd ki egyszerűen a jegyedet bankkártyával.

3. Játék

Gyere és add át magad a közös zenélés örömének!

A következő Workshop

Időpontja: 2023. január 8. vasárnap 14:00-17:00

Helyszíne: 1117 Budapest, Budafoki út 111-113.

A Kezdő Handpan Workshopra maximálisan 20 fő tud csatlakozni.

Még 20 db férőhely maradt a workshopra. Jelentkezz te is!

Megrendelő űrlap

Gyakran Ismételt Kérdések

Nincs saját hangszerem, így is részt tudok venni a workshopon?

Igen! Minden résztvevőnk számára biztosítunk hangszert, így neked ezzel nincsen semmilyen teendőd. 🙂

Van saját handpanem, elhozhatom a workshopra?

Ha 10 hangos “D Kurd” hangolású hangszered van akkor igen, más skála viszont nem illeszkedik a többi hangszerhez, kompozíciókhoz amiket tanulunk. Ha nincs saját hangszered, ne aggódj, mert ez esetben mi biztosítunk kölcsön hangszert számodra a workshop idejére.

Semmilyen zenei előképzettségem nincs, így is részt vehetek a workshopon?

Igen, a Kezdő Handpan Workshop kifejezetten kezdőknek szól.

Már voltam workshopon, érdemes újra eljönnöm?

Az alaptechnikákat bemutató részt leszámítva minden alkalomra új kompozíciókkal készülünk. Ha még nem vagy teljesen biztos a hangszer megszóltaltatásában, vagy csak szeretnél egy támogató közösségben gyakorolni akkor bátran ajánljuk a többszöri részvételt.

Kipróbálhatok többféle hangolású handpant is a workshopon?

A workshopra kizárólag D Kurd hangolású handpaneket hozunk, de a MAG Instruments bemutatótermében van lehetőség kipróbálni a jelenleg rendelhető skáláinkat. Bővebb információ: 06 30 703 4292

Hogyan tudok veletek kapcsolatba lépni?

Emailben Petinek a peti@puretonemusic.hu míg Marcinak a marci@puretonemusic.hu címen keresztül tudsz írni. Telefonon pedig itt érhetsz el minket: Peti: 06 70 384 7531 , Marci: 06 30 203 0409

Add át magad a közös zenélés örömének!